Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk. A gombát 15 percre langyos vízbe áztatjuk, a zöldségeket finomra vágjuk.
A gombát leszűrjük, kézzel kifacsarjuk belőle a nedvességet. Lábasban 4 evőkanálnyi olívaolajat melegítünk, és a csirke darabjait 5 perc alatt megpirítjuk
benne. Ráöntjük a bort, levesszük a lángot, és lassan pároljuk, amíg a bor elpárolog.
Beletesszük a finomra vágott fokhagymát és rozmaringot, a sárgarépát, a hagymát, a zellert, a gombát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 5 percig főzzük. Felöntjük 1 merőkanálnyi húslevessel, lefedjük, és kis lángon 20 percig tovább főzzük. Ezután beletesszük a paradicsomot is. További 20 percig főzzük kis lángon, félig lefedve, és időről időre megkeverjük.
A petrezselyem zöldjét felaprítjuk, és a megpuhult csirkére szórjuk, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre