Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros-gombás csirke

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemelleket megforgatjuk a lisztben, a felesleget leütögetjük. A leveskockát feloldjuk forró vízben, alaposan elkeverjük, kb. harmadához hozzáteszünk egy kevés lisztet, ismét elkeverjük, majd félretesszük.

Serpenyőben felmelegítünk egy kis olajat, majd beletesszük a csirkéket, a gombát és a kakukkfüvet, 5-6 percig sütjük, amíg a csirke aranybarna lesz (félidőnél megfordítjuk), majd a csirkemelleket kivesszük, a serpenyőbe öntjük a vörösbort, és a fennmaradó 2/3 rész feloldott leveskockát. Addig forraljuk, amíg felére csökken (kb. 5-7 perc), ekkor hozzáadjuk a liszttel elkevert leveskockát, keverjük, amíg kissé besűrüsödik. Visszatesszük a csirkéket, és hagyjuk rotyogni még 10 percig.

Megjegyzés

Gazdag, melengető étek.
- pezsgő8

Ezek is érdekelhetnek

Friss