Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörösboros gombakrémleves

Hozzávalók

  • 4 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 l húslevesalaplé
  • 1 dl cukrozatlan habtejszín
  • 1 ág kakukkfű
  • 2 ek étkezési keményítő
  • bors

Elkészítés

    1. A lábasban felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombafejeket, és 6 percig pároljuk. Ezutánbeleforgatjuk a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát, és a zöldségeket további 3 percig pároljuk.
    2. Felöntjük a gombás keveréket a borral, és nagy lángonelforraljuk az alkoholt. Azután felöntjük az alaplével, valamint a tejszínnel, majd ízesítjük a levest némi sóval és a szárított kakukkfűvel.
    3. A leveshez adjuk az egy kevés vízzel simára kevert étkezési keményítőt, és sűrűrefőzzük. Ha szükséges, ismétmegsózzuk, végül egy kevés borssal ízesítjük. Azonnal tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin