Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörösboros fejtett bableves csülökkel

4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db kisebb füstölt csülök
  • 25 dkg fejteni való bab
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db kisebb zellergumó
  • 1 db paradicsom
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • chilipaprika
  • zellerlevél
  • petrezselyem
  • olaj
  • vörösbor
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • liszt
  • tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A csülköt előző este beáztatom. Másnap felteszem főni. Közben kifejtem a babot, megmosom. A hagymákat apróra vágom. A répát, a petrezselyemgyökeret és a zellergumót megpucolom. A répákat hosszában kettévágom, s darabolom, a zellergumót négybe vágom. A paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a petrezselyem és zeller leveleket nagyobb darabokra vágom.

    Amikor a csülök majdnem megfőtt, kiveszem a léből és kicsontozom, s kisebb darabokra vágom. A levet félreteszem (az esetleges habot leszedem róla).

    Egy másik edényben kevés olaj on megdinsztelem a hagymát, ráteszem a zöldségeket, s együtt tovább dinsztelem. Felöntöm a csülök levével, belehelyezem a csülökdarabokat, fűszerezem, készre főzöm. A végén öntök bele vörösbort, s keverek bele egy kevés lisztet. (Aki akarja, készíthet rántást.)

    Tálaláskor tányérba merem a levest, teszek rá tejfölt, s díszítem chilipaprikával, petrezselyemlevéllel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin