Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros eperleves

MME MME
4/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A narancshéjat gyufaszál vékonyságú szeletekre vágjuk. 5 dl vizet a cukorral és a kikapart vaníliarúddal felforralunk. Beledobjuk a narancshéjat, puhára főzzük, majd kihűtjük. Az epret megtisztítjuk, megmossuk. Felét turmixoljuk, szitán áttörjük, hozzáadjuk a cukorszirupot a borral és a szegfűszeggel, majd hűtőben 4 órát állni hagyjuk. Tálaláskor a maradék epret hosszában kettévágjuk, előhűtött csészékbe helyezzük, és ráöntjük a gyümölcsös szirupot.

Megjegyzés

Ízesíthetjük kis darabka fahéjjal, néhány szem kardamommaggal vagy citromhéjjal. Díszíthetjük úgy is, hogy minden csészébe teszünk egy citromkarikát vagy mentalevelet. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss