Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Darált húsos lecsó káposztával és gerslivel

Hozzávalók

  • 20 dkg darált sertéshús
  • 1 pohár gersli (árpagyöngy)
  • 20 dkg savanyított káposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 1 db csilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 db babérlevél
  • kakukkfű
  • étolaj
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

    1. A gerslit beáztatjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a paprikákat és az újhagymát felkarikázzuk, a paradicsomot felnyolcadoljuk. Az újhagyma zöldjéből egy keveset félreteszünk. 
    2. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymákat, hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig kevergetjük. Hozzáadjuk a káposztát és a gerslit is, megfűszerezzük, és fedő alatt 20 percig főzzük.
    3. Ezután hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, hozzáöntjük a vörösbort és a tejfölt, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Tálaláskor az újhagyma zöldjével megszórva kínáljuk. 

Megjegyzés

Az étel a szokásos rizs helyett árpagyönggyel készült.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin