Keress receptre vagy hozzávalóra

Vörösboros-cukkinis gombapaprikás

5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 nagy fej csiperkegomba
  • 3 db hegyes csípős zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 4 db paradicsom
  • 2 szelet egy nagyméretű cukkiniből
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5-6 szelet bacon
  • fűszeres olívaolaj
  • petrezselyem
  • ételízesítő
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • füstölt kolbász
  • virsli
  • vörösbor
  • liszt
  • tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A bacont felszeletelem, egy serpenyőben a saját készítésű fűszerolajban a hagymával együtt megpirítom, hozzáadom a fokhagymát, majd beleteszem a szeletekre vágott paprikákat, végül a kockára vágott cukkinit, a darabolt gombát és paradicsomot. Megfűszerezem.

    Amikor már majdnem kész, öntök bele vörösbort, beleteszem a kolbászt, majd a virslit, szórok rá kevés lisztet, s belekeverem a tejfölt, vágok bele petrezselymet. Felforralom.

    Nokedlivel és kovászos uborkával tálalom. Lehet hozzá fejessalátából vagy uborkából, esetleg paradicsomból készített salátát is fogyasztani.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

hobbychef 7 évvel ezelőtt
Köszönöm a hozzászólásokat. Én elég bátor vagyok a legkülönbözőbb ételeknél. Pályafutásom során sokszor ettem olyat, amiről fogalmam sem volt, hogy mi az. De a gombákkal óvatos vagyok. A lakóhelyem közelében, az erdőben különböző gombák nőnek, sőt (!) a saját kertemben is egy kiadós eső után, a fűben számos gomba bújik elő, de mivel nem ismerem eléggé a gombákat, tartok tőlük. A Fehérvári úti piacon pedig újabban nem látom a gombaszakértőt. Úgyhogy inkább lemondok az erdei gombákról, pedig tényleg finomak. Az üzletben viszont szemtelenül sokat kérnek értük.
TopoXV 7 évvel ezelőtt
Almasimnak igaza van! Sok féle ehető gomba van, érdemes néha elkalandozni köztük! A recept pedig igen jó! Könnyű elkészíteni, ízletes és lehet variálni, köszi!
almasim 7 évvel ezelőtt
Tetszik a recept, de most szezonja van az erdei gombának - javaslom aki teheti próbálja ki azzal, természetesen csak ha jól ismeri a gombákat, vagy ellenőrzött gombát vásárol. Én most gyűrűs tuskó gombából fogom kipróbálni, azt hiszem csak jó lehet és ha találok mellé más jófajta ehető gombát azt sem hagyom ki belőle. Üdvözlettel!
hobbychef 7 évvel ezelőtt
Kedves evanagyi! Örülök, hogy tetszik a recept. Mind a kolbászt, mind a virslit karikázva teszem a gombapaprikásba. Üdv. Hobbychef
evanagyi 7 évvel ezelőtt
A virslit felkarikazod, vagy egyben teszed bele? nagyon jol hangzik rp. Kosz.

Hasonló Receptek

Magazin