Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros-csokoládés kuglóf

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 28 dkg liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • fél kiskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,75 dl vörösbor
  • 10 dkg étcsoki
  • a forma kikenéséhez 2 dkg margarin
  • A mázhoz:
  • 6-6 dkg ét- és tejcsoki
  • 0,5 dl főzőtejszín

Elkészítés

Elkészítés: A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral, valamint a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztet a kakaóval, a fahéjjal és a sütőporral összeforgatjuk. Az előzőekhez adjuk a borral együtt. Az étcsokit apróra vágjuk, és a tésztához adjuk. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.

A masszát a kikent kuglóf formába öntjük. Közepes lángon sütjük tűpróbáig.

A mázhoz a kétféle csokit felolvasztjuk, a tejszínt hozzákeverjük. Amikor kihűlt a sütemény, a kuglófra kenjük vagy csurgatjuk. Megvárjuk, amíg megdermed, végül forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.

Megjegyzés

A tésztát borba áztatott mazsolával is
gazdagíthatjuk.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss