Elkészítés: A vajat a cukorral habosra keverjük, és a tojásokat egyesével lassan hozzáadjuk. A reszelt csokit, a sütőport, a kakaót, a fahéjat, a citromhéjat, a sót és a lisztet összekeverjük, majd a szárazanyag keverékünket szép lassan a tojásos vajkrémhez adagoljuk, a vörösbor folyamatos kíséretében.
Egy tortaformát kivajazunk, liszt helyett kakaóporral alaposan kihintjük, beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben (165 fok, 40 perc) készre sütjük.
A krémhez tejszínt felverjük, hozzáadjuk a 2 db tojássárgáját. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd óvatos mozdulatokkal, a tejszínhabhoz keverjük. Kevés fehér rumot adunk hozzá. Ezt követően 1-1,5 óra hosszan hűtőben tároljuk.
A vörösboros csokitortát a fehércsokis krémmel tálaljuk, de meg is tölthetjük vele.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre