Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros csokitorta fehércsokikrémmel

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 15 dkg liszt
  • fél citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 1,5 dl vörösbor
  • A formához:
  • diónyi vaj
  • kakaópor
  • A fehércsokikrém:
  • 3 dl habtejszín
  • 10 dkg fehércsoki
  • 2 db tojássárgája
  • 2 cl fehér rum

Elkészítés

Elkészítés: A vajat a cukorral habosra keverjük, és a tojásokat egyesével lassan hozzáadjuk. A reszelt csokit, a sütőport, a kakaót, a fahéjat, a citromhéjat, a sót és a lisztet összekeverjük, majd a szárazanyag keverékünket szép lassan a tojásos vajkrémhez adagoljuk, a vörösbor folyamatos kíséretében.

Egy tortaformát kivajazunk, liszt helyett kakaóporral alaposan kihintjük, beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben (165 fok, 40 perc) készre sütjük.

A krémhez tejszínt felverjük, hozzáadjuk a 2 db tojássárgáját. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd óvatos mozdulatokkal, a tejszínhabhoz keverjük. Kevés fehér rumot adunk hozzá. Ezt követően 1-1,5 óra hosszan hűtőben tároljuk.

A vörösboros csokitortát a fehércsokis krémmel tálaljuk, de meg is tölthetjük vele.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, teríték: Butlers - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss