Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörösboros csirkemájpástétom

default user icon

Hozzávalók

  • 600 g csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 150 g vaj
  • frissen őrölt bors
  • morzsolt kakukkfű
  • 50 ml száraz vörösbor

Elkészítés

    1. A májat megmossuk, majd megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk. A kétféle hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A vaj felét felforrósítjuk egy serpenyőben és megfonnyasztjuk rajta a hagymákat.
    2. Az üvegesre pirult hagymákhoz hozzáadjuk a felaprított májat, aztán 4-5 percig pirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, keverőtálba borítjuk az egészet. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük egy nagy csipet morzsolt kakukkfűvel. Végül botmixerrel pürésítsük a pástétomot és egy kisebb csatos üvegekbe töltjük.
    3. A bort a serpenyőbe öntjük, felforraljuk, majd hozzáadjuk a vajat, és elkeverjük, aztán a pástétomra csorgatjuk. 4-5 órán keresztül hagyjuk hülni, majd szobahőmérsékleten tálaljuk. Kakukkfűágakkal díszíthetjük.

    SÜLT CSIRKEMÁJ SALÁTAÁGYON 

    BACONBEN SÜLT CSIRKEMÁJ GOMBÁVAL 

    MEDVEHAGYMÁS TEJBEN PÁCOLT CSIRKEMÁJ ROZSOS-SZEZÁMMAGOS BUNDÁBAN 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin