Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörösboros csirkemájpástétom áfonyával

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj
  • 4 dl vörösbor
  • 20 dkg szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 db babérlevél
  • 1/4 tk egész bors
  • 10 dkg aszalt áfonya
  • 2 szál koriander

Elkészítés

    1.

    A gondosan megtisztított májat falatnyi darabokra vágjuk. Tálba tesszük, meglocsoljuk a borral, és 5–10 percig pácoljuk. A felkockázott szalonnát üvegesre sütjük a felforrósított serpenyőben, hozzáadjuk a finomra vágott hagymákat, majd az egészet aranyszínűre sütjük.

    2.

    A bepácolt májat kissé megtörölgetjük, majd a szalonnás-hagymás alaphoz adjuk, és megpirítjuk. Hozzáadunk 1-2 evőkanál bort a pácléből, majd a serpenyőbe tesszük a babérlevelet és a durvára tört borsot. Megsózzuk, majd az egészet 10 percig pároljuk. Ha szükséges, kevés borral pótoljuk az elpárolgott folyadékot.

    3.

    Az edényt levesszük a tűzről, a babérlevelet eltávolítjuk. A májas keveréket pürésítjük, üvegtálba kanalazzuk, és a hűtőbe tesszük.

    4.

    Az áfonyát langyos vízbe áztatjuk, leszűrjük és lecsepegtetjük, és a felét pürésítjük. A májpástétomot kisebb pástétomtálkákba adagoljuk. Ismételten behűtjük, végül a koriander lecsipkedett leveleivel és az áfonyával tálaljuk. Friss kenyér vagy pirítós illik hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin