A gondosan megtisztított májat falatnyi darabokra vágjuk. Tálba tesszük, meglocsoljuk a borral, és 5–10 percig pácoljuk. A felkockázott szalonnát üvegesre sütjük a felforrósított serpenyőben, hozzáadjuk a finomra vágott hagymákat, majd az egészet aranyszínűre sütjük.
A bepácolt májat kissé megtörölgetjük, majd a szalonnás-hagymás alaphoz adjuk, és megpirítjuk. Hozzáadunk 1-2 evőkanál bort a pácléből, majd a serpenyőbe tesszük a babérlevelet és a durvára tört borsot. Megsózzuk, majd az egészet 10 percig pároljuk. Ha szükséges, kevés borral pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
Az edényt levesszük a tűzről, a babérlevelet eltávolítjuk. A májas keveréket pürésítjük, üvegtálba kanalazzuk, és a hűtőbe tesszük.
Az áfonyát langyos vízbe áztatjuk, leszűrjük és lecsepegtetjük, és a felét pürésítjük. A májpástétomot kisebb pástétomtálkákba adagoljuk. Ismételten behűtjük, végül a koriander lecsipkedett leveleivel és az áfonyával tálaljuk. Friss kenyér vagy pirítós illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre