Elkészítés: A felkockázott szalonnát kevés olajon megdinsztelem. A csirkecombokat sózom, borsozom, majd olajon megpirítom. Mikor kissé megpirult már, akkor teszem rá először a hagymákat, majd a többi zöldséget (a gomba és a petrezselyemzöld kivételével), ill. a fűszereket. 2-3 percig ezekkel együtt is pirítom, majd felöntöm kb. 1,5 dl vörösborral. Lassú tűzön, fedő alatt, kevés lében főzöm kb. 40 percig (ill. amíg a csirkém meg nem puhul). Közben mindig felöntöm egy kevés borral, ha szükséges.
Mikor elkészült, akkor jön a macera. Ki kell venni a combokat, melegen tartani. A levéből pedig szószt készíteni. Vagyis pépesíteni (vagy csak krumplinyomóval összetörni benne a zöldségeket, beletenni a gombát, főzni benne kb. 10 percig, majd liszttel besűríteni, konyakkal lazítani, petrezselyemzölddel megszórni. Et voilá!
Friss bagettel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre