Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörösboros borjúlábszár (osso bucco)

Hozzávalók

  • 2 szelet borjúlábszár (3-4 cm vastag)
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1/2 tk római kömény
  • 1 db fehérrépa vagy pasztinák (közepes)
  • 1 db sárgarépa (közepes)
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db édesburgonya
  • 1 db cukkini (kisebb)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1-2 dl natúr paradicsompüré
  • 2-3 dl vörösbor
  • 4 ek sertészsír

Elkészítés

    1. A zöldségeket (2 gerezd fokhagyma, sárgarépa, pasztinák, kápia, édesburgonya, cukkíni, petrezselyemzöld) megpucoljuk, felkockázzuk, és egy tálban félretesszük.
    2. A lábszárakat előkészítjük: szárazra itatjuk egy papírtörlővel, majd a velőbe mind a két oldalról fél mokkáskanál sót nyomunk az ujjunkkal. Erre azért van szükség, hogy a velő ne folyjon ki a csontból.
    3. Egy serpenyőben - vagy egy kisebb, magas falú tepsiben - a sertészsírt és a felkarikázott pórét feltesszük közepes tűzön pirulni, és ráreszelünk egy fokhagymát.
    4. A húsokat sózzuk, borsozzuk, és amikor a pórénakbarnulni kezd, a serpenyőbe tesszük őket, és minden oldalukat kérgesítjük. A vörösbort is hozzáöntjük, majd kb. 5 percig forraljuk, miközben a húst a lével locsolgatjuk.
    5. A zöldeket is a serpenyőbe tesszük, megszórjuk a római köménnyel és megsózzuk. Nem kevergetjük, csak egyszerűen, egy fedővel - tepsi esetén alufóliával - letakarva 160 fokos sütőbe tesszük. (Figyeljünk arra, hogy sem a serpenyőn, sem a fedőn ne legyen műanyag! Összesen 3 órát sütjük, és minden órában meglocsolgatjuk a húst az alatta levő lével. Két óra elteltével a paradicsompürét is rálocsoljuk. Köret nélkül is megálja a helyét!

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin