Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros babraguval töltött édesburgonya

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

    1. Az édesburgonyát héjával együtt sós vízben puhára főzzük.
    2. Amíg a burgonya fő, az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, amivel tovább dinszteljük.
    3. Ezután ráöntjük a babot, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a vörösbort. Rászórjuk a kakukkfüvet, végül pedig hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet is. Ha szükséges, öntünk hozzá egy kevés vizet, majd addig főzzük, amíg a bab megpuhul, és a leve majdnem teljesen elfő.
    4. Az édesburgonya héját félig leszedjük, késsel kis üreget vágunk bele, ebbe töltjük a babos ragut. A tetejét meglocsoljuk a tejföllel, és megszórjuk petrezselyemmel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss