A babot és a csülköt előző éjszaka beáztatom. Másnap reggel a csülköt felteszem főni, másfél óra elteltével kiveszem a főzővízből, kicsontozom, nagyobb darabokra vágom. A szalonnát felkockázom.
A hagymákat aprítom, a répát, gyökeret, zellert, zellerlevelet, petrezselymet nagyobb darabokra, a paprikákat felszeletelem, a paradicsomokat félbe vágom.
Egy lábasban a zsíron a szalonnát megpirítom, hozzáadom a hagymát, ráteszem a csülköt, majd a zöldségeket, rövid ideig párolom.
Beleteszem a babot, majd felöntöm a csülök főzővizével (ha kevés, kiegészítem vízzel), belerakom a babérlevelet, a petrezselyem és zellerlevelet, fűszerezem. Mielőtt a bab és a zöldségek megpuhulnának, öntök bele vörösbort.
Közben elkészítem a nokedlit, beleszaggatom a levesbe.
Tálaláskor merek egy tányérba levest vegyesen, teszek rá két kanál tejfölt, megszórom petrezselyemzölddel, s díszítem egy csilivel.
Házi kenyérrel eszem, vörösbort iszom hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre