Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörösboros babgulyás csülökkel és nokedlivel

Vörösboros babgulyás csülökkel és nokedlivel
Vörösboros babgulyás csülökkel és nokedlivel

Hozzávalók

  • 25 dkg füstölt csülök
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 ek disznózsír
  • 20 dkg tarkabab
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 0, 5 zeller
  • 1 db paprika
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 3 db csilipaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 4 szál zellerlevél
  • 6 szál petrezselyem
  • 1 kk köménymag
  • 1 tk csiliszósz
  • 1 ek gulyáskrém
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl vörösbor
  • 1 csésze liszt
  • 1 db tojás
  • víz
  • 1 dl tejföl
  • petrezselyem

Elkészítés

    A babot és a csülköt előző éjszaka beáztatom. Másnap reggel a csülköt felteszem főni, másfél óra elteltével kiveszem a főzővízből, kicsontozom, nagyobb darabokra vágom. A szalonnát felkockázom.

    A hagymákat aprítom, a répát, gyökeret, zellert, zellerlevelet, petrezselymet nagyobb darabokra, a paprikákat felszeletelem, a paradicsomokat félbe vágom.

    Egy lábasban a zsíron a szalonnát megpirítom, hozzáadom a hagymát, ráteszem a csülköt, majd a zöldségeket, rövid ideig párolom.

    Beleteszem a babot, majd felöntöm a csülök főzővizével (ha kevés, kiegészítem vízzel), belerakom a babérlevelet, a petrezselyem és zellerlevelet, fűszerezem. Mielőtt a bab és a zöldségek megpuhulnának, öntök bele vörösbort.

    Közben elkészítem a nokedlit, beleszaggatom a levesbe.

    Tálaláskor merek egy tányérba levest vegyesen, teszek rá két kanál tejfölt, megszórom petrezselyemzölddel, s díszítem egy csilivel.

    Házi kenyérrel eszem, vörösbort iszom hozzá.

Megjegyzés

Bár a naptár még augusztust mutat, s eszerint még nyár lenne, az időjárás azonban nem vesz erről tudomást, s inkább őszies a természet. Bár most épp nem esik, de kifejezetten hűvös van. Ezért ma ismét egy téli kaját készítettem, babgulyást. Ezúttal csülökkel és nokedlivel. Mivel egy ismerős, aki itt segédkezik a kertben, ma ünnepli a születésnapját, még egy brandy is lecsúszott az ebéd előtt.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin