Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörösbársony muffin

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 30 dkg cukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 2 db tojás
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • kb. 1 teáskanál piros ételfesték (először keveset tegyünk bele, ha nem elég piros, még tehetünk bele, de kivenni már nem tudunk)
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1/2 csomag habfixáló

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztbe tesszük a sütőport, a kakaót és a sót, majd egy tálba átszitáljuk. A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Az ételfestéket feloldjuk a joghurtban. A joghurtot és a tojásos masszát a liszttel jól eldolgozzuk.

    Kapszlikba töltjük a tésztát, és előmelegített sütőben 175 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát.

    Miután kihűltek a muffinok, a közepükbe mélyedés vájunk (karalábévájóval, almacsutkázóval), a kivájt tésztát morzsásítjuk.

    A krémhez a mascarponét elkeverjük a vaníliás cukorral, majd a kemény habbá vert tejszínhez adjuk. Végül lazán hozzáforgatjuk a habfixálót.

    A krémet nyomózsákba tesszük, megtöltjük a mélyedéseket, és díszítjük a muffinok tetejét. Végül megszórjuk a morzsával.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin