Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösbabos sertésragu

30 perc
bonyolult
átlagos
2 adag

Elkészítés

Elkészítés: A sertéshúst fel kell kockázzuk, befűszerezzük a fűszerkeverékkel, majd egy kis olajon megpirítjuk. A babkonzerv levét a húsra öntjük, puhára főzzük. A vizet érdemes folyamatosan pótolni, hogy megfelelő mennyiségű szaft képződhessen majd.

Egy kisebb (majd a rizs főzésére alkalmas) fazékban tegyünk fel vizet forrni, ha forr, dobjuk bele a megmosott paradicsomokat, majd ha 1-2 perc múlva megrepedezik a héjuk, emeljük ki kanállal és hámozzuk meg, kockázzuk fel (félbe, negyedbe, majd keresztben nyolcadba, hogy nagyobb falatkák képződjenek), a babbal együtt egy tálba öntjük, enyhén sózzuk és cukrozzuk (hogy ne legyen a paradicsom miatt savanyú), és egy kis kakukkfű is jól áll majd az ételnek. Összekeverjük, állni hagyjuk, amíg a hús megpuhul, majd a hozzáadjuk a húshoz, még 10 percig érleljük egy kicsit az ízeket, majd ételsűrítővel a kívánt sűrűségűre sűrítjük a levét. Rizzsel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek