Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösáfonyás kuglóf

30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A sütőt előre be kell melegíteni 180 fokra, mert a kuglóf pont addigra fog elkészülni, ha menetrend szerint készítjük, hogy épp elég meleg lesz.

A csokoládét apró kockákra daraboljuk, de ha valaki nagyobbakkal szereti, úgy is jó. Én a vörösáfonyát is feldaraboltam, de azt is lehet úgy hagyni, ahogy van.

A vajat kézimixerrel habosra keverjük, majd 3-4 adagban hozzákeverjük a cukrot a vaníliás cukorral és a sóval.

Ezután egyenként jól elkeverjük benne mind a négy, egész tojást. Adagonként a vajas keverékbe keverjük a sütőporral összekevert lisztet. Közben adagolhatjuk a joghurtot is, mert kissé sűrű lesz, és a mixer erőlködni kezd.

Végül beleöntjük a csokoládét és a vörösáfonyát a tésztába, elkeverjük, azután mehet a sütőbe.

Ha szilikonformában sütjük, akkor nem kell hozzá semmi, viszont ha fém formát használunk, akkor részemről nem árt, ha kivajazzuk, és ki is lisztezzük. Bár a tésztában is van vaj, jobb az elővigyázatosság.

Megjegyzés

Minél jobban elkeverjük a cukrot, ha picivel több időbe is kerül, de annál könnyebb lesz a tészta + sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd takarjuk le egy védőfóliával, vagy egy konyharuhával bugyoláljuk be, és rakjuk be a hűtőbe egy éjszakára. - deveney

Ezek is érdekelhetnek

Friss