A sütőt előre be kell melegíteni 180 fokra, mert a kuglóf pont addigra fog elkészülni, ha menetrend szerint készítjük, hogy épp elég meleg lesz.
A csokoládét apró kockákra daraboljuk, de ha valaki nagyobbakkal szereti, úgy is jó. Én a vörösáfonyát is feldaraboltam, de azt is lehet úgy hagyni, ahogy van.
A vajat kézimixerrel habosra keverjük, majd 3-4 adagban hozzákeverjük a cukrot a vaníliás cukorral és a sóval.
Ezután egyenként jól elkeverjük benne mind a négy, egész tojást. Adagonként a vajas keverékbe keverjük a sütőporral összekevert lisztet. Közben adagolhatjuk a joghurtot is, mert kissé sűrű lesz, és a mixer erőlködni kezd.
Végül beleöntjük a csokoládét és a vörösáfonyát a tésztába, elkeverjük, azután mehet a sütőbe.
Ha szilikonformában sütjük, akkor nem kell hozzá semmi, viszont ha fém formát használunk, akkor részemről nem árt, ha kivajazzuk, és ki is lisztezzük. Bár a tésztában is van vaj, jobb az elővigyázatosság.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre