Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörös zöldségcurry

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db kisebb sárgarépa (kb. 20 dkg)
  • 1 db közepes méretű cukkini (kb. 25 dkg)
  • 1 db közepes méretű piros húsú kaliforniai paprika (kb. 20 dkg)
  • 1 üveg szeletelt bambuszrügy (18 dkg)
  • 1 evőkanál vörös currypaszta
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 dl zöldségleves (kockából is készülhet)
  • 4 dl kókusztej
  • 2 csapott teáskanál kukoricakeményítő

Elkészítés

    Elkészítés: A sárgarépát megtisztítottam, vékonyra gyalultam. A cukkinit és a paprikát nagyjából 2 cm hosszú, 1/2 cm széles csíkokra daraboltam. A bambuszrügyet alaposan lecsepegettem. A keményítőt nagyjából 1/2 dl kókusztejjel csomómentesre kevertem.

    Egy nagy serpenyőben felhevítettem az olajat, hozzáadtam a currypasztát, valamint a sűrített paradicsomot, 1-2 percig pirítottam, majd felöntöttem a zöldségleves felével, és folyamatos keverés mellett sűrű mártássá forraltam. Ekkor minden zöldséget beledobtam, átforgattam, majd felöntöttem a maradék zöldséglevessel, valamint a kókusztej azon részével, amit a dobozban hagytam. Alaposan elkevertem, felforraltam, és ekkor adtam hozzá a keményítővel elkevert kókusztejet. Egyet még forraltam rajta, és levettem a tűzhelyről.

    Párolt basmati vagy jázminrizs, esetleg indiai típusú kenyér (pl. naan) a tökéletes körete.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin