Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Vörös bársony torta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Vörös bársony torta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 42
  • Elküldve: 20

Hozzávalók:

  • egy 20 cm-es tortához:
  • 18 dkg liszt
  • 1/2 evőkanál kakaó
  • 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 18 dkg kristály cukor
  • 18 dkg margarin
  • 1 dl tejföl
  • 1 mokkáskanál vanília-aroma
  • 1 db tojás
  • piros ételszínező
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg mascarpone
  • 25 dkg por cukor
  • 1/2 teáskanál vanília-aroma

Elkészítés:

Egy tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót és a kakaót, majd jól összekeverjük, ha poralapú az ételszínező, akkor azt is belekeverjük.

Egy másik tálban robotgéppel alaposan kikeverjük a cukrot a margarinnal, majd hozzákeverjük az egész tojást, a vanília-aromát és a tejfölt. (Ha folyékony az ételszínező, akkor azt is hozzákeverjük.)

Ezután a lisztes keverékhez hozzáöntjüki a folyékony masszát, és jól összekeverjük. 3 részre osztjuk, és egy 20 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt külön-külön kisütjük a tésztát. Megtöltés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

Én egy gáztepsibe sütőpapírt tettem, majd egyenletesen elosztottam rajta a masszát, majd előmelegített sütőben, légkeverésnél 150 fokon, 15 perc alatt készre sütöttem. A sütőből kivéve hagytam teljesen kihűlni, majd egy 20 cm-es tortaformát ráhelyezve, és körbevágva 3 lapot kaptam.

A krémhez a margarint simára keverjük a mascarponéval, a porcukorral és a vanília-aromával.

Végül megtöltjük a krémmel a tortalapokat, kívülről is bevonjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen. Így könnyen lehet majd szeletelni.

Tálalás előtt a torta tetejét díszítésként tésztamorzsával megszórhatjuk, vagy a lehulló tésztából (ha gáztepsiben sütjük), kiszúróval szíveket szaggathatunk.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

kgizike receptjeiből:
Cukkinis lasagne-tekercs (cannelloni)
Karajcsíkok fügés raguval
Magos házi kenyér
Napon szárított paradicsom fűszeres olajban
Rántott cukkini zöldbabsalátával
Cukkinis májpuffancs kaporszósszal
Máktorta meggyes krémmel
Tiramisu palacsinta
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. április 6. (szombat) 19:04
    Köszönöm, hogy megírtad, és örülök hogy Neked is ízlett!! Biztosan kevesebb cukorral is finom, ízlés szerint tegyél bele.
Receptválogatás
Pudingos desszertcsodák
Önmagában is isteni egy krémes puding, de desszerteket is feldobhatunk vele. A sütiket is tölthetjük, színesíthetjük pudinggal!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Göngyölt karaj kolbásszal és füstölt sajttal töltve Göngyölt karaj kolbásszal és füstölt sajttal töltve
Mézes-fűszeres csirkemell franciasalátával és tükörtojással Mézes-fűszeres csirkemell franciasalátával és tükörtojással
Lecsós nokedli Lecsós nokedli
Szilvalekváros muffin Szilvalekváros muffin
Olajban sült burgonyás pogácsa Olajban sült burgonyás pogácsa
Cukkini parmezános bundában Cukkini parmezános bundában
Kókuszgolyó XIII. Kókuszgolyó XIII.
Német almás pite Német almás pite
Mandulás kenyér Mandulás kenyér
Szilvás-amarettis semifreddo Szilvás-amarettis semifreddo
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122553_savanyusag-110.jpg Savanyítsunk!

A nyár ízeinek konzerválására rengeteg módszer létezik. A gyümölcsökből lekvár vagy kompót készül, míg a zöldségek jelentős része…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122552_focaccia-110.jpg A kenyértészta átváltozásai

Kenyértésztával jó dolgozni. A maga egyszerűségében hihetetlenül gazdag matéria, nagyon variábilis, és ha ügyesek vagyunk, akkor…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/113000/113858_feta-110.jpg Feta, a görög mítosz

A feta (Φέτα) sajt nélkülözhetetlen alapanyaga a görög konyhának. Mi, magyarok, leggyakrabban a görög…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122543_bubble-tea-110.jpg Bubble tea, a gyöngyös tea

Egyre több teázóban és étteremben találkozni azokkal a miniatűr akváriumokra emlékeztető italokkal, amelyek nem csak színesek,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122537_olivakrem-110.jpg Olívakrém sült paprikával, zöldfűszerekkel

Az olívabogyó, a friss zöldségek olyannyira részei a nyári könnyű konyhának, hogy megszámlálhatatlan formában és variációban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122522_bukta-110.jpg Bukta, a tökéletes édes kelt tészta

A buktáról nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni. A szinte mindenki által kedvelt kelt tésztás édességnek meglepő mód még a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122534_taboule-110.jpg Tabulé, mert ki a zöldfűszert szereti…

Libanonban nagyon zöld, ott szinte egy petrezselyemsalátára hasonlít, Európában inkább a bulgur és a kuszkusz dominál, bár a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/92000/92652_fuge110.jpg Mutass fügét!

Fantasztikus látni a mediterrán országok kertjeit, ahol szinte minden háztartásban van egy-egy óriási, koros fügefa, ami rengeteg…

Napi tipp
A vendégváró sós falatok között az egyik nagy kedvenc a sós, sajtos masni, amit mi is megsüthetünk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept