Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörös bársony muffin

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 23 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg barna cukor
  • 4 db nagy tojás
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2,4 dl tejföl
  • 3-4 ek meggyszörp
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 dl habtejszín
  • cseresznye vagy meggy

Elkészítés

    1. A vajat robotgép nagy keverőtáljában, magas fokozaton fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, kb. 3 percig keverjük. Keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül a vaníliát.
    2. Egy másik tálban összeszitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. A száraz alapanyagokat a cukros-vajas keverékbe forgatjuk. Csomómentesre keverjük, végül a tejfölt a masszába dolgozzuk.
    3. Hozzákeverjük a szörpöt, végül a muffinokat 175-180 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk őket kihűlni, majd közepükből kikanalazunk egy keveset.
    4. A krémhez a szobahőmérsékletű mascarponét simára keverjük a porcukorral és a sóval. Hozzáforgatjuk a kemény habbá felvert tejszínt. A krémet 15 percre a hűtőbe tesszük, hogy összeálljon, majd habzsákból megtöltjük a sütiket, és a tetejükre nyomunk a krémből egy keveset. Egy-egy szem cseresznyével vagy meggyel díszítjük.

      MUFFIN RECEPTEK >>>  

      MÉG TÖBB EGGYES RECEPT ITT >>> 

      VÖRÖS BÁRSONY CUPCAKE >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin