Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörös bársony cupcake

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg átszitált liszt
  • 3 evőkanál átszitált kakaó
  • 1 teáskanál só
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg olvasztott vaj vagy olaj
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál vanília-aroma
  • 2 evőkanál piros ételfesték
  • 2,5 dl író
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál ecet
  • A vajkrémhez:
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg krémsajt
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a muffinformákat kivajazzuk, vagy kapszlikat teszünk bele.

    A lisztet, a kakaót és a sót összekeverjük. A cukrot a vajjal kikeverjük mixer segítségével, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. Ezután mehet bele a vanília-aroma és az ételfesték is. A lisztet 3 részben kell hozzákeverni, hogy csomómentes legyen, majd az írót 2 részben. Az ecet és a sütőpor pedig legutoljára érkezik: én egy merőkanálba szoktam önteni a sütőport és rá az ecetet. Habzani fog, nem kell tőle félni! :) Beleöntjük a masszába, összekeverjük, és utána teletöltjük a muffinformákat.

    20 perc sülés után készen vannak. Akkor jó, ha nem marad a fogpiszkálón tészta, de vigyázzunk arra is, nehogy túlsüssük, mert akkor kifakul a süti!

    Amíg várjuk, hogy kihűljenek a sütik, elkészíthetjük a krémet a tetejükre. A szobahőmérsékletű vajat és krémsajtot összekeverjük, hozzáadjuk a porcukrot, és csomómentessé keverjük. Habzsákba töltjük, és tetszőleges cső (sima vagy csillag) segítségével mintákat rajzolunk a tetejükre.

Megjegyzés

Óvatosan az ételfestékkel, mert összefogja a kezünket. Ízlés szerint lehet játszani a piros festékkel, de 3-4 kanál után már nem színezi erősebbre a sütit.

Sztikebaby
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin