Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vorarlbergi rizses húspogácsa

default user icon
1 2.1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 45 dkg darált hús (sertés- és marhahús fele-fele arányban)
  • 20 dkg rizs
  • 1 fej hagyma
  • 5 dkg zsír
  • 2,5 dl vörösbor
  • 2 dl húsleves (fél leveskockából)
  • bors
  • esetleg kevés reszelt citromhéj

Elkészítés

    Elkészítés: A rizst félig puhára pároljuk, és a darált hússal, a megtisztított, finomra vágott hagymával, sóval, borssal jól összegyúrjuk (kívánság szerint kevés reszelt citromhéjat is adhatunk hozzá), pogácsákat formálunk belőle, serpenyőben felhevített zsírba tesszük, ráöntjük a bor felét, s abban lassú tűzön pároljuk. Amikor a bor felszívódott, ráöntjük a pogácsákra a maradék bort és a húslevest, s még 1 órán át pároljuk anélkül, hogy a húspogácsákat megforgatnánk.

    Krumplipürével és fejes salátával tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Wenike28
A képen nem az étel látható! Csalódott vagyok. Mindent úgy csináltam, ahogy írta és még csak nem is hasonlít a képen látottakhoz.

Hasonló Receptek

Magazin