Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vödrös (bedobálós) savanyúság

5/5

Hozzávalók

  • 15-20 literes műanyag vödörhöz:
  • 2 dkg borkénpor
  • 1,5 dkg nátrium benzoát
  • 5 l víz
  • 50 dkg cukor
  • 25 dkg só (nem jódozott!
  • 6 dl 10 %-os ecet
  • torma
  • kapor
  • 10 db babérlevél
  • 1 ek egész bors
  • 1 ek borókabogyó
  • 1 ek mustármag
  • 1 ek koriander
  • uborka
  • almapaprika
  • TV paprika
  • zöld dinnye
  • karfiol
  • gyöngyhagyma

Elkészítés

    1. A borkénport és a nátrium benzoátot kevés vízben feloldjuk, majd hozzáöntjük a többi vízhez és az egészet beleöntjük a vödörbe. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, az ecetet és a fűszereket, a tormát, a kaprot, a babérlevelet, az egész borsot, a borókabogyót, a mustármagot és a koriandert
    2. A zöldségeket - ami bármi lehet: uborka, almapaprika, TV paprika kicsumázva, félbevágva, picike zöld dinnye, karfiol, gyöngyhagyma stb. - alaposan megmossuk, átvizsgáljuk, hogy nem hibásak-e. Beledobáljuk a lébe, majd a tetejét tányérral lezárjuk, hogy a zöldségeket leszorítsuk a lébe, végül lezárjuk a vödör tetejét.
    3. A vödör tartalmát folyamatosan lehet feltölteni, ahogyan teremnek a kertben a zöldségek, vagy ahogyan hozzájutunk egyéb beszerzési forrásból. Kb. 8 nap múlva lesz fogyasztható az eltett savanyúság.


    SAVANYÚSÁGOK HÁZILAG >>> 

    3 HÁZI SAVANYÚSÁG, AMIT GYEREKJÁTÉK ELKÉSZÍTENI! >>> 

    ROPOGÓS ÉDES CSALAMÁDÉ >>> 

Megjegyzés

Fontos, hogy kézzel-fémmel nem szabad belenyúlni a lébe, kizárólag műanyag kanállal/csipesszel! Érdemes az első napokban kevergetni, illetőleg ha beleteszünk egy újabb zöldség adagot, másnap/harmadnap át szoktam kavargatni. Ha ezt a pár szabályt betartottuk, akkor 1 évig eláll a savanyúságunk.

HossoAni
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin