Keress receptre vagy hozzávalóra

Vödrös (bedobálós) savanyúság

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók egy 15-20 literes műanyag vödörhöz:
  • 5 l víz
  • 6 dl 10 %-os ecet
  • 50 dkg cukor
  • 25 dkg (nem jódozott!!!) só
  • 1,5 dkg Nátrium benzoát
  • 2 dkg borkénpor
  • torma
  • kapor
  • babérlevél
  • egész bors
  • borókabogyó
  • mustármag
  • koriander
  • Valamint: uborka, almapaprika, TV paprika, zöld dinnye, karfiol, gyöngyhagyma stb.
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    Elkészítés: A borkénport és a Nátrium benzoátot kevés vízben feloldjuk, majd a többi vízhez adjuk, amit a vödörbe öntöttünk. Beletesszük a cukrot, a sót és a fűszereket.

    A zöldségeket - ami bármi lehet: uborka, almapaprika, TV paprika kicsumázva, félbevágva, picike zöld dinnye, karfiol, gyöngyhagyma stb. - alaposan megmossuk, átvizsgáljuk, hogy nem hibásak-e. Beledobáljuk a lébe az adott savanyítandó egyedeket, a tetejét tányérral zárjuk le, hogy a zöldségeket leszorítsuk a lébe. A vödör tetejét lezárjuk.

    A vödör tartalmát folyamatosan lehet feltölteni, ahogyan teremnek a kertben a zöldségek, vagy ahogyan hozzájutunk egyéb beszerzési forrásból. Kb. 8 nap múlva lesz fogyasztható az eltett savanyúság.
    Fontos, hogy kézzel-fémmel nem szabad belenyúlni a lébe, kizárólag műanyag kanállal/csipesszel! Érdemes az első napokban kevergetni, illetőleg ha beleteszünk egy újabb zöldség adagot, másnap/harmadnap át szoktam kavargatni.

    Ha ezt a pár szabályt betartottuk, akkor 1 évig eláll a savanyúságunk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin