Elkészítés: Először a krémet készítem el, hogy megfelelő hőmérsékletűre hűljön, mire felhasználásra kerül. Ehhez a folyékony összetevőket tapadásmentes lábosba töltöm, hozzáadom a barnacukrot és a keményítőt, még hidegen habverővel elkeverem, majd közepes erősségű tűznél besűrítem. Tálba öntöm, frissen tartó fóliával lefedve szobahőmérsékletűre hűtöm.
2 nagy gáztepsit sütőpapírral borítok.
A tésztához a lisztet, porcukrot és a keményítőt tálba szitálom, hozzáadom az éles késsel kikapart vaníliarúd magjait, a csipet sót. Alaposan összekeverem. Nagylyukú reszelőn finom forgácsokra reszelem a hideg vajat. Konyhai robotgéppel morzsa állagúra dolgozom. A narancslét és a vodkát kis tálba öntöm, hozzáadom a tojássárgáját, villával kissé felverem. A folyékony összetevőket a tál tartalmához öntöm, összedolgozom. Nagy csillagcsőrrel ellátott habzsákba szedem a tészta felét, melyből 4 cm átmérőjű köröket formálok az egyik előkészített tepsire. A tészta másik felével ugyanígy járok el.
A sütőt 165 fokra előmelegítem.
A kis karikák tetejére kevés jégcukrot szórok. 10-12 perc alatt világosra sütöm, majd konyhai rácson hűlni hagyom a süteményeket. A sütőből kikerülő apróságok hajlamosak a töredezésre, érdemes figyelni rájuk!
A néhány perc alatt tökéletesen megszilárdult és kihűlt aprósütemények felére 1-1 teáskanál narancskrémet kanalazok, majd a töltetlen karikákkal borítom őket.