Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vodkás gazpacho

120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A paprikákból, paradicsomból és az uborkából egy keveset apróra vágok, az újhagymából és chiliből szeletelek, félreteszem.

A többi zöldséget a botmixer keverőedényébe darabolom, öntök bele borecetet, citromlevet, a kovászos uborka levét, fűszerezem. Összekeverem, majd beteszem a hűtőbe 1 napra.

Másnap a gazpachot kiöntöm egy kehelybe, beleteszem a jégkockákat, közepére szórom az apróra vágott zöldségeket, locsolok rá olívaolajat és behűtött vodkát.

Megjegyzés

Kánikulában kifejezetten jólesik. Az sem utolsó, hogy nem kell a meleg konyhában főzőcskézni. A gazpacho eredetileg nyers uborkából készül, de szerintem a kovászos uborka és a leve még pluszként hűsít.
- hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss