Vodka narancs cheesecake

Hozzávalók

  • 4 doboz Philadelphia Milka
  • 2 db tojás szétválasztva
  • 1 csapott ek keményítő
  • 20 dkg zabos keksz
  • 15 dkg puha vaj
  • 2 db narancs
  • 1 rúd vanília
  • 4 ek cukor
  • 1,5 dl vodka

Elkészítés

    1.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A krémsajtot (cheese cream) elkeverjük a keményítővel, a tojások sárgájával, az egy evőkanálnyi vodkával, és a fehérje felvert habjával. Belereszelünk egy kevés narancshéjat is.

    2.

    A kekszet késes robotgéppel megdaráljuk, és elkeverjük a 10 deka puha vajjal. Sütőpapírral kibéleljük a tortaformát, és belenyomkodjuk a kekszes masszát.

    3.

    Tíz percig elősütjük, majd lepattintjuk a forma szélét, és hagyjuk lehűlni.

    4.

    Rásimítjuk a masszát, és ötven perc alatt megsütjük a tortát.

    5.

    Közben lereszeljük a fél narancs héját, majd megpucoljuk, és kifilézzük a narancsokat.

    6.

    A cukrot halvány barnára karamellizáljuk, hozzá adjuk a narancsgerezdeket, meghintjük a narancshéjjal, és a kikapart vaníliamagokkal. Hozzákeverjük a vajat és a vodkát is. Egy percig nagy lángon főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot, hagyjuk teljesen lehűlni, a tortával együtt.

    7.

    Csak tálalásnál tesszük rá a narancsot a sütire, és kézi lánggal kicsit megbarnítjuk a tetejét.

    Recept és food styling: Philadelphia

Elsőre talán bonyolultnak tűnik ez a recept, de második alkalommal már könnyedén elkészíthető. Igazi vendégváró kosárkákat készíthetsz belőlük!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások