Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vodka narancs cheesecake

default user icon
MME
60 perc
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A krémsajtot (cheese cream) elkeverjük a keményítővel, a tojások sárgájával, az egy evőkanálnyi vodkával, és a fehérje felvert habjával. Belereszelünk egy kevés narancshéjat is.

2.

A kekszet késes robotgéppel megdaráljuk, és elkeverjük a 10 deka puha vajjal. Sütőpapírral kibéleljük a tortaformát, és belenyomkodjuk a kekszes masszát.

3.

Tíz percig elősütjük, majd lepattintjuk a forma szélét, és hagyjuk lehűlni.

4.

Rásimítjuk a masszát, és ötven perc alatt megsütjük a tortát.

5.

Közben lereszeljük a fél narancs héját, majd megpucoljuk, és kifilézzük a narancsokat.

6.

A cukrot halvány barnára karamellizáljuk, hozzá adjuk a narancsgerezdeket, meghintjük a narancshéjjal, és a kikapart vaníliamagokkal. Hozzákeverjük a vajat és a vodkát is. Egy percig nagy lángon főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot, hagyjuk teljesen lehűlni, a tortával együtt.

7.

Csak tálalásnál tesszük rá a narancsot a sütire, és kézi lánggal kicsit megbarnítjuk a tetejét.

Recept és food styling: Philadelphia

Ezek is érdekelhetnek

Friss