Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vizespiskóta

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 17 dkg cukor
  • 21 dkg liszt
  • sütőpor
  • citrom vagy narancs reszelt héja (elhagyható)
  • Bele és a tetejére:
  • lekvár
  • porcukor
  • A tepsi kikenéshez:
  • diónyi vaj
  • 1 kanál liszt

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tojásokat szétválasztjuk.

2. A sárgájához tesszük a 4 evőkanál vizet és a cukrot, és ezeket habosra keverjük.

3. Belekeverjük a liszttel elkevert sütőport.

4. A fehérjét egy kis csipet sóval kemény habbá verjük, majd a tojáshabot apránként hozzákeverjük a tésztához.

5. Egy kb. 20 cm x 30 cm–es tepsit kikenünk vajjal, belisztezzzük (vagy sütőpapírral béleljük).

6. Beletöltjük a tésztát a tepsibe, és egyenletesen eloszlatjuk.

7. Kb. 180 fokos előmelegített sütőben sütjük kb. 15 percig, ha lehet, nem nyitogatjuk a sütőt, míg sül. Ha már jól néz ki, egy hústűvel tűpróbát végzünk (beleszúrjuk, és ha már nem ragad rá semmi, akkor biztosan jó).

8. Megvárjuk, míg kihűl. Ezután kettévághatjuk, és tetszés szerint megkenhetjük pl. lekvárral, tetejét átszitált porcukorral megszórhatjuk, de bármilyen tortához használható alapnak, 1 kanál kakaóval barna piskótát is készíthetünk.

Megjegyzés

Nagyon finom, az íze kissé a babapiskótára emlékeztet. - Dominic620

Ezek is érdekelhetnek

Friss