Vizespiskóta (alaprecept)

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 tojás
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál langyos víz
  • 16 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • reszelt citromhéj
  • csipet só

Elkészítés

    Elkészítés: A 8 tojás sárgáját a cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverem. Hozzáadom a vizet, fokozatosan a lisztet, a sütőport és a végén a sót. Habosra keverem. A habbá vert tojásfehérjét beleforgatom.

    Kikent, lisztezett tepsibe öntöm a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon megsütöm, kb. 25 perc, tűpróbáig.

Megjegyzés

Könnyen, gyorsan elkészíthető. A masszába lehet meggyet is keverni.
Krémmel tölthető. Simán csak porcukrozva, esetleg csokoládé- vagy gyümölcsöntettel fogyasztható.

Kata
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B 5 évvel ezelőtt
Kedves Aztapaszta! Tetszik a recepted, ki fogom próbálni. De szeretném megosztani veled az anyósomtól tanult - nálunk nagyon bevált - vizes piskóta receptet: 6 tojás sárgáját kikeverünk 30 dkg cukorral, majd fokozatosan hozzáadunk 12 kanál vizet. Amikor már jó habos, alacsony fokozaton hozzákeverünk 30 dkg lisztet, amibe 1 cs sütőport és egy csipet sót tettünk. Végül fakanállal óvatosan hozzádolgozzuk a 6 tojás keményre vert habját. Én 175 fokon szoktam sütni, aránylag nagy tepsiben, és igen magas lesz. Nagyon szeretjük mindenfajta sütihez, mert laza, nem fojtós, jól lehet variálni. A tied is \"beiktatásra\" került a gyűjteményembe. Lujzuska

Hasonló Receptek

Magazin