Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Víz, víz, tiszta víz

Napjainkban egyre többen már csak ásványvizet isznak, pedig az itthoni víz szolgáltatással semmi baj nincs. Íme néhány hasznos tudnivaló, hogy teheted te is jobbá a csapból folyó vizet.
A legtöbb gyógyszer nem szívódik fel teljesen a szervezetünkbe, így a bevett gyógyszerek egy része visszakerül a víz szolgáltatásba. Próbálj meg ne egyből gyógyszerekhez nyúlni, lehet, hogy más alternatív módszer is segítség lehet a gondjaidra. Minél kevesebb vegyi anyag kerül a lefolyón keresztül a vízbe, annál több az esély arra, hogy a tisztítási folyamatok után semmilyen más anyag nem marad benne.

Tisztítószerek esetében is próbálj meg ne egyből a kemikáliákhoz nyúlni. Vízkőoldáshoz használj ecetet vagy citromot. Mosásnál figyelj oda, hogy az előírásoknak megfelelő mennyiséget adj a mosandóhoz, mert a több semmivel nem fogja tisztábbra mosni a ruhákat, és még annak a veszélye is fennáll, hogy a gép nem megfelelő módon fogja kiöblíteni és fehér foltok maradhatnak a ruhaneműkön.


Magyarország legtöbb részén nyugodtan meg lehet inni a csapból folyó vizet, átlagosan jobb minőségű mint más európai nagy városban. Ha mégsem bíznál a rendszerben, szereltess be a csaphoz víztisztítót, mely közvetlenül a hálózatból nyeri a vizet, általában a csaptelep mellé egy másik kisebb csaptelepet szerelnek és folyamatosan tisztított vizet kaphatsz belőle. Időnként filtert kell benne cserélni.

Ha kiváncsi vagy a csapból folyó víz keménységére, érdeklődj a helyi szolgáltatónál. Így nem eshetsz abba a hibába, hogy túl sok vízlágyítót pazarolsz.

Nyaralás előtt ne felejtsd el elzárni otthonodban a vizet. Így számos kellemetlen balesettől kímélheted meg magad. Miután hazaérsz ne igyál egyből a csapból, kicsit hagyd kifolyni a rendszerben lévő vizet, aminek igencsak állott szaga és íze lehet akár már néhány nap után is. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss