Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez történik a testeddel, ha 30 napig nem iszol mást, csak vizet

default user icon
MME
Beismerjük vagy sem, az emberek többsége szívesebb iszik teát, szörpöt vagy ízesített üdítőket, mint vizet, pedig a szervezetünknek hatalmas szüksége van rá.

A testünk közel hatvan százaléka víz, így a folyamatos folyadékpótlás elengedhetetlen ahhoz, hogy szervezetünk megfelelően működjön, ám nem mindegy milyen fajta folyadékkal pótoljuk a már elhasznált vízkészletet. Rengeteg pozitív hatása van annak, ha elhagyod a cukros üdítőket és kipróbálod, mi történik, ha egy hónapig csak és kizárólag vizet iszol! Többek közt, ezekre a hatásokra számíthatsz:

A szellemi teljesítmény és a kreativitás növekszik

A víz nagy hatással van az agyad teljesítményére, segíti a gondolkodásod és a koncentrációd. Az agyadnak legalább annyira szüksége van a vízre, mint az oxigénre. Napi 8-10 pohár víz, segít neki, hogy felturbózza magát!

megerősödik az immunrendszer

A megfelelően hidratált szervezet könnyebben szembeszáll a a kórokozókkal . Ezenkívül segít a vesék és a máj megfelelő működésében, a mérgező anyagok kiválasztásban, és fájdalomcsillapító hatása is van.

Erősebb csontok, erősebb szív

A víz megakadályozza a vér besűrűsödését, így segítve a megfelelő keringést. Napi 5 pohár víz 40 százalékkal csökkenti a szívbetegségek lehetséges kialakulását. A csontokban újraépíti azokat az anyagokat, melyek lengéscsillapítóként funkcinálnak járás vagy futás közben, valamint rugalmasabbá teszi az izületeket.

Súlyvesztés

30 napi kizárólafos vízfogyasztással hatalmas segítséget nyújtasz a szervezetednek, hiszen ezalatt az idő alatt könnyen eltávolítja a méreganyagokat és a káros vegyületeket a szervezetedből. Mindemellett gyakran hajlamosak vagyunk összekeverni az éhségérzetet a szomjúsággal, szóval ha ezt megelőzve minden étkezés előtt iszunk egy pohár vizet, nem lesz olyan hatalmas az étvágyunk, és nem fogjuk úgy teletömni magunkat!

5 DOLOG, AMIRŐL NEM SEJTETTED, HOGY TÖNKRETESZI A FOGYÓKÚRÁDAT!>>> 
10 DOLOG, AMI A TESTEDDEL TÖRTÉNIK, HA TOJÁST ESZEL >>> 
TÖREDEZIK A HAJAD? PATTANÁSOS A BŐRÖD? EZEKET KELL ENNED! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss