Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vitamintál

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg cékla (nyers)
  • 1-1 zöld, piros és sárga húsú paprika
  • 1 salátauborka
  • 4 szál halványított zeller
  • 2 közepes fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor snidling
  • 25 dkg sajt
  • fél dl száraz vörösbor
  • fél dl vörösbor ecet
  • 8 evőkanál olaj

Elkészítés

    Előkészítés: A céklát megmossuk, és annyi vízben, ami ellepi, puhára főzzük. A többi zöldséget is értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk.
    Elkészítés: A paprika húsát nem túl apró kockákra, az uborkát először hosszában félbe, majd a zellerrel együtt szeletekre, hagymát karikákra vágjuk. A zöldfűszereket felaprítjuk. A céklát meghámozzuk, és mint egy almát, gerezdekre vágjuk. A sajtot falatnyi kockákra vágjuk, és a zöldségekkel, zöldfűszerekkel összeforgatjuk. Az öntethez összekeverjük a bort az ecettel, sóval, és borssal fűszerezzük, végül erőteljes mozdulatokkal beledolgozzuk az olaj at. A salátára öntjük, és tálaljuk. Rozskenyeret kínáljunk hozzá.

Megjegyzés

1 adag: 1356 kJ/324 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin