Vitaminsaláta gombával

default user icon

Hozzávalók

  • vegyes salátaalap ( cikória, rukkola, jégsaláta, lollo rosso stb.)
  • 1 db narancs
  • 16 db koktélparadicsom
  • 1 db sárgarépa
  • 25 dkg gomba
  • kb 2 ek vaj
  • Öntet:
  • 4 ek. olívaolaj
  • 2 ek. balzsamecet
  • frissen őrölt bors, só

Elkészítés

    1. A salátákat öblítsük le, papírtörlővel szárítsuk meg, majd tépkedjük kisebb darabokra. A narancsot tisztítsuk meg, ügyeljünk rá hogy a fehér részeket is eltávolítsuk, és szeleteljük fel. A megmosott paradicsomokat vágjuk félbe és a megpucolt répát reszeljük le nagy lyukú reszelőn.
    2. A megtisztított gombákat szeleteljük fel és forró vajon kb. 2 perc alatt kicsit pirítsuk meg őket, majd szedjük ki papírtörlőre.
    3. Az összes előkészített hozzávalót dobjuk egy nagy salátatálba, keverjük össze és szedjük tányérokra.
    4. Az öntet hozzávalókból készítsük el a dresszinget, öntsük a salátára és már tálalhatjuk is ezt a rendkívül ízletes ételt.

Megjegyzés

Ha szeretjük a fanyarabb ízeket, nyugodtan használjunk narancs helyett grapefruitot!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin