Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Viszlát, bacilusok! 4 tipp a tökéletesen tiszta mosogatószivacsért

default user icon
MME
Csak most vetted elő az új szivacsot, de már az első mosogatás után tele van kenyérmorzsával és paradicsomszósszal? Nyugi, nem kell egyből a kukába dobnod! Ha a következő praktikákat beveted, a szivacsod a sokadik mosogatás után is tiszta és baktériummentes lesz!

1. Fehérítő

Keverj össze 3/4 bögre fehérítőt 4 liter vízzel, és áztasd benne a szivacsot 5 percig, majd öblítsd ki. Ennyi az egész! A New Jersy-i EMSL analitikai laboratórium tesztje szerint ez a legjobb módszer a szivacs tisztítására, ugyanis ez a trükk simán elpusztítja a baktériumok 99,9%-át.

2. Mikró

A mikró is nagyon hatékony baci-ölő, szintén elpusztítja baktériumok 99,9%-át. A dolgod csak annyi, hogy egy bögre vízbe áztatva berakod a szivacsot a mikróba egy percre, és miután kiveszed, szupertiszta lesz!

3. Mosogatógép

Most kivételesen ne az evőeszközöket tedd a mosogatógépbe, hanem a szivacsodat, és kapcsold be a szárítás funkciót! Így szintén nagyon egyszerűen elérheted, hogy a szivacsodról eltűnjön a bacik 99,9%-a.

4. Ecet

Ez a trükk a legegyszerűbb: áztasd ecetben a mosogatószivacsod 5 percig. Ezzel szintén biztosítod, hogy a szivacsodról eltűnjön a bacik 99,6%-a.

Ha ezeket a praktikákat heti egyszer beveted, a szivacsod garantáltan tiszta lesz, viszont fontos, hogy maximum 2-3 hét után mindenképp cseréld le

7 ZSENIÁLIS KONYHAI TRÜKK, AMIT MINDENKINEK ISMERNIE KÉNE!>>> 

6 MEGGYŐZŐ ÉRV, HOGY MIÉRT ÉRDEMES MOSOGATÓGÉPET VENNI!>>> 

6 FILLÉRES TRÜKK, AMI JÓL JÖN MOSÁSKOR>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss