Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Visszatért a nyár - fagyizzunk, amíg lehet!

default user icon
MME
Újra süt a nap, egy kis lehűlés után visszatért a nyár, így ha eddig nem fagyiztuk ki magunkat, most pótolhatjuk. Nézzük, mi micsoda a fagyivilágban.

A fagyi tejből vagy tejporból, cukorból, fűszerekből, illetve ízesítőkből áll. A tartósítás érdekében kerülnek hozzá a különféle adalékanyagok.

Sorbet: gyümölcsből (gyümölcsléből, szörpből), vízből, cukorból, esetleg fűszerekből áll, tehát minden esetben tejtermék-mentes.

Granita, vagyis jégkása: ugyanaz, mint a sorbet, csak nem homogén az állaga. A jégdarabokat nem törik össze benne.

Alkoholos fagylaltok: ebben az esetben a vizet (részben) valamilyen alkoholra cserélik.

Jeges joghurt: új, koreai találmány. Elkészítése egyszerű: a natúr joghurtot összeturmixoljuk jéggel és gyümölcsökkel.

Parfé: tejszínhab, cukor, ízesítő vagy gyümölcs keveréke. Általában tortaként fogyasztjuk.

A fagylaltokat nemcsak magukban élvezhetjük, hanem ezerféleképpen fel is használhatjuk. Nyáron majdnem minden édességet felszolgálhatunk egy-egy gombóc fagyival. Tehetjük kávéba...sőt! Meg is süthetjük: ehhez felvert tojásfehérjébe kell öltöztetni a fagyigombócot és megsütni. Természetesen a fagyi is akkor a legjobb, ha mi magunk készítjük.

Fagyis receptek >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss