Elkészítés: 1 dl langyos tejben a cukrot feloldjuk, az élesztőt felfuttatjuk benne. Beleöntjük az olajat, a maradék 5 dl tejet, a 90 dkg liszttel jól összedagasztjuk. Ha a kezünkről a tészta már jól leválink, nincs az edény oldalán sem, akkor jó. Kelesztjük, kb. 1 órát.
Lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, kisujjnyi vastagságúra kisodorjuk, ujjnyi szélességű csíkokat vágunk belőle. Ezeket tekerjük fel a virslire vagy a kolbászra.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, nem szorosan egymás mellé. Kelesztjük langyos helyen. Tetejüket tojással megkenjük, és a reszelt sajttal megszórjuk, forró sütőben készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre