Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virslivel töltött kiflik

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A virsliket kettévágjuk.

A tésztához elmorzsoljuk a lisztben a vajat, összekeverjük a sóval. A tejfölt kézmelegre melegítjük, összekeverjük a cukorral, az élesztővel és 1 tojássárgájával. A liszthez adjuk, összegyúrjuk, 4 cipót formálunk belőle.

Pihentetés nélkül 20-22 cm átmérőjű korongra nyújtjuk az egyik cipót, átlósan 8 cikkre vágjuk. A háromszögek szélesebb felőli tésztarészekre fél virslit fektetünk, majd a csúcsuk felé haladva szorosan feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt nagy tepsikre sorakoztatjuk a kifliket, konyharuhával letakarjuk. A másik 3 cipóval is így járunk el, megtöltjük, 1/2 órát kelni hagyjuk.

Elkeverjük az olajat a maradék 2 tojássárgájában, megkenjük vele a kiflik tetejét, és megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük szép aranysárgára.

Frissen az igazi, de ha marad belőle, melegítve is kitűnő. Ketchuppal vagy mustárral fogyasztjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss