Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Virslivel fűzött lepény - lépésről lépésre!

5/5

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1,5 dkg friss élesztő (vagy ennek megfelelő instant élesztő)
  • 1 db tojássárgája
  • 1 tk só
  • 1 tk cukor
  • 1 tk oregano
  • 1 ek vöröshagyma
  • késhegynyi őrölt bors
  • 2 ek olaj
  • 9 db virsli
  • A tetejére:
  • 1db tojássárgája
  • kevés tej

Elkészítés

    1. Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalóval együtt közepes keménységű tésztát gyúrunk belőle. Egy kevés liszttel meghintjük, és letakarva, langyos helyen, kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
    2. A tésztát lisztezett deszkán kb. 25x35 cm-es méretre nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, kezünkkel elegyengetjük. Derelye- vagy pizzavágó segítségével hosszanti irányban végigvágjuk a tésztát, a végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. A virsliket hosszában félbevágjuk, és beszőjük a tésztacsíkok közé.
    3. Kevés tejjel elkevert tojással lekenjük, majd előmelegített 180 fokos sütőben (hőálló edényben 2 dl vizet a sütő aljába teszünk, hogy se a tészta, se a virsli ne száradjon ki) pirosra sütjük.
    4. Ízlés szerint zöldfélékkel, mustárral, majonézzel, kechuppal tálaljuk.

      12+1 OLCSÓ VACSORA VIRSLIBŐL >>>

      VIRSLI VARIÁCIÓK MINDEN NAPRA: FRANKFURTI LEVES, HOT-DOG ÉS PARTIFALATKA >>> 

Megjegyzés

Nagyon megtetszett ez a recept, remélem, nektek is tetszik, jó étvágyat hozzá!

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin