Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virslivel fűzött lepény - lépésről lépésre!

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalóval együtt közepes keménységű tésztát gyúrunk belőle. Egy kevés liszttel meghintjük, és letakarva, langyos helyen, kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  2. A tésztát lisztezett deszkán kb. 25x35 cm-es méretre nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, kezünkkel elegyengetjük. Derelye- vagy pizzavágó segítségével hosszanti irányban végigvágjuk a tésztát, a végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. A virsliket hosszában félbevágjuk, és beszőjük a tésztacsíkok közé.
  3. Kevés tejjel elkevert tojással lekenjük, majd előmelegített 180 fokos sütőben (hőálló edényben 2 dl vizet a sütő aljába teszünk, hogy se a tészta, se a virsli ne száradjon ki) pirosra sütjük.
  4. Ízlés szerint zöldfélékkel, mustárral, majonézzel, kechuppal tálaljuk.

    12+1 OLCSÓ VACSORA VIRSLIBŐL >>>

    VIRSLI VARIÁCIÓK MINDEN NAPRA: FRANKFURTI LEVES, HOT-DOG ÉS PARTIFALATKA >>> 

Megjegyzés

Nagyon megtetszett ez a recept, remélem, nektek is tetszik, jó étvágyat hozzá! - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss