Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virslis zöldborsópörkölt

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát felaprítjuk, olajon pirítjuk, majd rátesszük a feldarabolt paradicsomot és paprikát. Együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Felöntjük kb. 2-3 dl vízzel, és ekkor hozzáadjuk a zöldborsót. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és a ketchuppal. A vizet szükség szerint pótolhatjuk, de ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl híg!

Fedő alatt puhára főzzük a borsót, majd hozzáadjuk a karikára vágott virslit, néhány percig tovább főzzük.

A tejfölt kikeverjük a liszttel és 1-2 evőkanál forró szafttal, majd a pörkölthöz adjuk. Még néhány percig összerottyantjuk, majd friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Kimondottan borsóimádóknak, virslivel egy jó párosítás! Sokan köretet adnak a zöldborsópörkölthöz, nokedlit vagy bármi mást. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss