Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Virslis tekert kifli

8 5/5

Hozzávalók

  • 3 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 0,5 dl olaj
  • 4 pár virsli (juhbeles vagy frankfurti)
  • 2 ek tejföl
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 ek szezámmag

Elkészítés

    1. Kovászt készítünk: 1 dl langyos tejbe beleszórjuk a cukrot és 1 evőkanál lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. 10-15 percig állni hagyjuk. A langyos lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztős tejet. Összegyúrjuk, dagasztjuk, végül hozzádolgozzuk az olajat. A tésztát fél órán át kelesztjük meleg helyen, letakarva. A virsliket 3 részre, majd félbe vágjuk.
    2. A megkelt tésztát újra átdolgozzuk, majd kb. fél cm vastagra nyújtjuk, 1,5-2 cm-es csíkokra felvágjuk. Minden virslidarabkát tésztacsíkba tekerünk, megkenjük a tejfölös tojássárgájával, végül megszórjuk szezámmaggal, és még 5 percen át pihentetjük.
    3. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt pirosra sütjük.

    10 SZUPER VIRSLIS RECEPT A CORN DOGTÓL A KRUMPLISALÁTÁIG >>> 

    12+1 OLCSÓ VACSORA VIRSLIBŐL >>> 

    VIRSLIVEL TÖLTÖTT LÁNGOS >>> 

Megjegyzés

Kiváló vendégváró falatok bármilyen összejövetelen.

Zsuzska22
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Tucke7
Szia! Megcsináltam a hétvégén. Nekünk kicsit több sóra van szükségünk hozzá, de így is nagy sikere volt. Annyit változtattam rajta h a virsliket nem daraboltam s a tésztával teljesen befedtem őket.... Köszönöm a hasznos receptet a legszuperebb anya voltam hétvégén :)
Fishers
Isteni finom, a recept tökéletes! Köszönöm!
nagyvikus
Szia Zsuzska! Nekem nagyon bejott a recept es szerintem nem keves a so sem. Bar en nem eszek sot. Viszont az olajat kihagytam belole (szimplan elfelejtettem) es igy is nagyon finom puha lett a tesztaja. Tudatosan meg annyit valtoztattam rajta, hogy a tesztat bekentem mustarral es chilis ketchuppel. Finom lett nagyon. Nagyon szepen koszonom a receptet. Szep napot Vikus
Andyka81
Kedves Zsuzska! Szilveszteri falatkának sütöttük meg, ténylegesen szükség volt a só mennyiségének növelésére. Nagyon finom lett, egy kis reszelt füstölt és trappista sajttal még megbolondítottuk. Köszönjük a receptet.
csupika
A receptet változtatások nélkül használtam, a só tényleg kicsit kevés, de teljesen élvezhető így is. Köszönöm!
Zsuzska22
A megjegyzésben szerepelt: \"Kiváló vendégváró falatok\"
Bartushka
Megsütöttem a recept alapján. Alapvetően jó lett, de szerintem az 1 teáskanál só kevés, kicsit sótlan lett. Máskor a virslit sem fogom ilyen kicsire darabolni, így inkább falatkák mint kiflik lettek.
Nanasnani
Hali Zsuzska! Pasis pocimhoz, nagyon klassz receptet küldtél, köszönet érte! Üdv Nani!

Hasonló Receptek

Magazin