Virslis tekert kifli

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl
  • szezámmag
  • 4 pár (juhbeles vagy frankfurti) virsli

Elkészítés

    Elkészítés: A meglangyosított tejbe belerakjuk a cukrot és az élesztőt, kb. 5 perc alatt felfuttatjuk. A langyos lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztős tejet. Összegyúrjuk, és végül az olajat hozzádolgozzuk. A tésztát fél órán át kelesztjük meleg helyen.

    A virsliket 3 részre, majd félbe vágjuk.

    A megkelt tésztát újra átdolgozzuk, majd kb. fél cm vastagra nyújtjuk, . 1,5-2 cm-es csíkokra vágjuk fel. Minden virslidarabkát tésztacsíkba tekerünk, megkenjük a tejfölös tojássárgájával, és végül megszórjuk szezámmaggal.

    Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük (10-15 perc).

Megjegyzés

Kiváló vendégváró falatok bármilyen összejövetelen. A virsli helyett lehet füstölt sajtot is használni.

Jager Zsuzsa
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Tucke7 2 évvel ezelőtt
Szia! Megcsináltam a hétvégén. Nekünk kicsit több sóra van szükségünk hozzá, de így is nagy sikere volt. Annyit változtattam rajta h a virsliket nem daraboltam s a tésztával teljesen befedtem őket.... Köszönöm a hasznos receptet a legszuperebb anya voltam hétvégén :)
Halász Edit 2 évvel ezelőtt
Isteni finom, a recept tökéletes! Köszönöm!
Nagy Viktoria 2 évvel ezelőtt
Szia Zsuzska! Nekem nagyon bejott a recept es szerintem nem keves a so sem. Bar en nem eszek sot. Viszont az olajat kihagytam belole (szimplan elfelejtettem) es igy is nagyon finom puha lett a tesztaja. Tudatosan meg annyit valtoztattam rajta, hogy a tesztat bekentem mustarral es chilis ketchuppel. Finom lett nagyon. Nagyon szepen koszonom a receptet. Szep napot Vikus
Tóth Andy 4 évvel ezelőtt
Kedves Zsuzska! Szilveszteri falatkának sütöttük meg, ténylegesen szükség volt a só mennyiségének növelésére. Nagyon finom lett, egy kis reszelt füstölt és trappista sajttal még megbolondítottuk. Köszönjük a receptet.
csíra 4 évvel ezelőtt
A receptet változtatások nélkül használtam, a só tényleg kicsit kevés, de teljesen élvezhető így is. Köszönöm!
Jager Zsuzsa 5 évvel ezelőtt
A megjegyzésben szerepelt: \"Kiváló vendégváró falatok\"
Tóth Mária 5 évvel ezelőtt
Megsütöttem a recept alapján. Alapvetően jó lett, de szerintem az 1 teáskanál só kevés, kicsit sótlan lett. Máskor a virslit sem fogom ilyen kicsire darabolni, így inkább falatkák mint kiflik lettek.
Fülöp Sándor 6 évvel ezelőtt
Hali Zsuzska! Pasis pocimhoz, nagyon klassz receptet küldtél, köszönet érte! Üdv Nani!

Hasonló Receptek

Magazin