Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virslis-sajtos leveles tészta

60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt (légkeverés) 200 fokra (gázsütő 5-ös fokozat). Vágjuk fel a virslit és kolbászt apró darabokra, reszeljük le a sajtokat, keverjük össze. Öntsük a tejfölt egy tálba, fűszerezzük saját szánk íze szerint.

Tekerjük ki a leveles tésztát (rögtön abba a tepsibe, amiben majd sütjük), kenjük meg a fűszeres tejföl felével vagy éppen annyival, ami még nem folyik ki, terítsük el rajta a virsli- és kolbászdarabkákat, szórjuk meg a reszelt sajt felével (de pár szálat tegyünk félre a rúd tetejére), végül tekerjük fel. Kenjük meg a felvert tojással, és tegyük a sütőbe kb. 20 percre. Vegyük ki, ha már aranybarnára sült. (Nekem 25 perc alatt készült el.)

Majd szeleteljük, lehetőleg fűrészes késsel, amikor már langyosra hűlt. Fogyaszthatjuk magában vagy salátával, reggelire, de akár vacsorára is.

Megjegyzés

A töltelék számtalan variációt rejt magában. Bacon, párizsi, sonka, tarja, szalámi. Füstölt, parmezán (ebből jóval kevesebb kell, mert nagyon sós!!!), köményes, fokhagymás, kicsi vagy nagy lyukú, penészes sajt. A tejfölbe lehet tenni zöldfűszereket a lágyabb ízeket kedvelőinek. Megbolondíthatjuk egy kis ketchuppal, mustárral, pizzafűszerrel is. - katakonyhaja

Ezek is érdekelhetnek

Friss