Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virslis-sajtos lángos

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük. Meghámozzuk, összetörjük, és hagyjuk kicsit hűlni. Közben egy 3 dl-es pohárba beleöntjük az 1 deci tejet és olyan meleg vízzel engedjük fel, hogy az egész meleg legyen, de ne forró. Beletesszük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. Hozzáöntjük a burgonyához, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen dolgozható tésztát kapjunk. Hagyjuk 20-25 percig kelni.

Ha megkelt, nyújtódeszkán fél cm vastagra nyújtjuk, és tetszőleges téglalapokra vágjuk. A virslit szintén tetszőlegesen vághatjuk /én hosszába is, keresztbe is ketté szoktam vágni/. A virsliket egyenként a lapokra helyezzük, erre teszünk egy szintén tetszőleges vastagságú sajtcsíkot úgy, hogy a tészta felét rá bírjuk hajtani. Jól lenyomkodjuk, és forró olajban kisütjük.

A kész lángosokat kettévághatjuk, és tehetünk bele tejfölt, mustárt, ketchupot vagy majonézt. Fokhagymával is fokozható.

Megjegyzés

Nagyon finom és kiadós étel. Az én családom nagyon szereti. Jó étvágyat kívánok hozzá. - ticu0925

Ezek is érdekelhetnek

Friss