Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük. Meghámozzuk, összetörjük, és hagyjuk kicsit hűlni. Közben egy 3 dl-es pohárba beleöntjük az 1 deci tejet és olyan meleg vízzel engedjük fel, hogy az egész meleg legyen, de ne forró. Beletesszük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. Hozzáöntjük a burgonyához, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen dolgozható tésztát kapjunk. Hagyjuk 20-25 percig kelni.
Ha megkelt, nyújtódeszkán fél cm vastagra nyújtjuk, és tetszőleges téglalapokra vágjuk. A virslit szintén tetszőlegesen vághatjuk /én hosszába is, keresztbe is ketté szoktam vágni/. A virsliket egyenként a lapokra helyezzük, erre teszünk egy szintén tetszőleges vastagságú sajtcsíkot úgy, hogy a tészta felét rá bírjuk hajtani. Jól lenyomkodjuk, és forró olajban kisütjük.
A kész lángosokat kettévághatjuk, és tehetünk bele tejfölt, mustárt, ketchupot vagy majonézt. Fokhagymával is fokozható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre