Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virslis-sajtos kifli

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük.

Amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk, és 4 felé vágjuk a tésztát. A cipókat köralakúra nyújtjuk, és mindegyiket 8 vagy 12 cikkre vágjuk. A körcikkek széles végére teszünk egy negyed virslit, egy darabka sajtot, és feltekerjük úgy, hogy lehetőleg a keskeny vége a kifli aljára essen. Megkenjük sütés előtt felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal.

Előmelegített sütőben sütjük úgy, hogy a sütő aljában egy lábasba vizet rakunk, és mikor kivesszük az épp csak megpirult kifliket, azonnal megspricceljük vízzel, így puha marad!

Ezek is érdekelhetnek

Friss