Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virslis partifalatkák

45 perc
egyszerű
átlagos
3 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A virslit felvágjuk kb. 1-1,5 cm-es darabokra. A krumplit megpucoljuk, ha nagyobbak, félbevágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. 
  2. Ezután leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A lereszelt krumplit egy tálba tesszük, belereszeljük a sajtot (parmezán vagy gouda), hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot és a lisztet, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
  3. Ezután gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, úgy, hogy a massza ne legyen se túl lágy, se pedig kemény. Ha szükséges, hozzáadunk még egy kevés lisztet, hogy könnyen formázható legyen.
  4. A masszából lecsippentünk egy kisebb darabot, a tenyerünkbe kicsit ellapítjuk, majd ráhelyezünk egy virslidarabkát. Ezután golyót formázuk belőle, majd egy liszttel megszórt tálcára tesszük. A maradék masszával és virslivel is így járjunk el.
  5. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd belehelyezzük a golyókat, és kisebb lángon, többször átfordítva, szép pirosra sütjük kb. 10 perc alatt. A ropogósra sült golyókat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja, majd tálalásig melegen tartjuk. 

Megjegyzés

Tálaláskor ízlés szerint ketchupot vagy mustárt kínáljunk hozzá. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss