Elkészítés: A burgonyát megfőzzük, leszűrjük és áttörjük, hűlni hagyjuk.
A hagymát apróra vágjuk, a zsiradékon megpároljuk. Felaprózzuk a szalonnát, és a hagymához adjuk, tovább sütjük. A virsliket felkarikázzuk, hozzáadjuk a szalonnás hagymához, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát. Az egészet jól összekeverjük, és a tűzhelyről levéve félretesszük.
A burgonyából a liszttel, sóval és a tojással tésztát készítünk, és kisodorva nudlit formázunk. Bő, forró vízben kifőzzük.
Zsemlemorzsás tepsibe terítjük, ráöntjük a virslis keveréket, elsimítjuk. A tejfölt 2 tojással kikeverjük, egyenletesen ráöntjük a virslis nudli tetejére. Jól átsütjük forró sütőben, avégefelé a lereszelt sajtot rászórjuk a tetejére, és megpirítjuk.
Forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre