Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virslis lecsó párolt rizzsel

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát saját zsírjában lassan pirosra sütöm, majd alaposan megdinsztelem benne a vöröshagymát. Megszórom pirospaprikával, beleadom a paradicsomot, kicsit sózom, fedő alatt pár percet hagyom, hogy levet eresszen, majd beleadom a zöldpaprikát.

Közben a mikro sütőben 650 W-on a felkarikázott kolbászból a zsírt kisütöm, és zsírja nélkül keverem a lecsóba.

Sózom, csipet cukorral megszórom, jól átforgatom, és fedő alatt saját levében párolom, néha megkeverve.

Ha nagyon friss a paprikánk és sok levet ereszt, miután összeesett, fedő nélkül főzzük, hogy a felesleges folyadék el tudjon párologni, hozzáadott víz nem kell hozzá.

Pár perccel a főzés vége előtt a virsliket a tetejére tesszük, fedő alatt a lecsóval készre főzzük.

A rizsből a szokásos módon párolt rizst készítettem, tálalásnál a rizs mellé tesszük a virsliket, és ráhalmozzuk a lecsóragut.

Megjegyzés

Csipet cukrot azért teszek mindig a lecsóba, mert a paradicsom savasságát lágyítja.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss