Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virslis lángos

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagyobb méretű tálban először összekeverem a száraz anyagokat (lisztet, élesztőt, sót, cukrot), majd hozzáöntöm a tejet is.
Gépi dagasztókarral vagy fakanállal jól kidolgozom a tésztát, hogy szép sima, hólyagos legyen (akkor jó, ha elválik a tészta a tál falától). Liszttel megszórom, letakarom, és meleg helyen duplájára kelesztem.

Ha a tészta megkelt, lisztezett nyújtódeszkára kisebb halmokat teszek belőle (kb. fél tenyérnyiket), megszórom őket liszttel, és lisztes kézzel téglalapokat formázok belőlük (kicsit szét kell huzogatni, hogy ne legyen vastag a tészta, mert nem sül át rendesen).

A virsliket keresztben megfelezem, és a téglalapok közepére teszem. Összefogom a tészta két hosszanti oldalát, és jól összenyomkodom, illetve a két másik végét is, hogy ne nyíljon szét sütés közben. Ilyen módon becsomagolom a virslit a tésztába.

A bő mennyiségű olajat felmelegítem, és kisütöm benne a lángosokat.

Tálalható ízlés szerint pl. tejföllel, fűszerezett tejföllel (só, bors, pirospaprika, fokhagyma), mustárral, ketchuppal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss